Vuoden kulttuuripalkinto


Olemme nauttineet viime viikkojen aikana ainutkertaisista valokuvista. Yllä on oma ehdoton suosikkini, kuvattu Rauman satamassa 70 luvun alussa. Sunnuntaiajelulla päästiin katsomaan isoja laivoja Rauman satamaan. Pikku Fiatissa kolme mukulaa takapenkillä. Valokuvaaja on isoveljeni Pekka - ja niin oudolta kuin se tuntuukin, en ollut tätä kuvaa nähnyt koskaan aiemmin. Koska veljeni kehitti kuvia vanhassa saunassa (=pimiö), kaikki negat eivät olleet päässeet kuvaksi aiemmin, ja koska hän on säilyttänyt negatiivit, pääsemme nyt katsomaan kuvia ensimmäistä kertaa. Blogisti lienee kuvassa tokaluokkalainen - ensimmäisellä luokalla minulla ei vielä ollut silmälaseja. Komea mies kuvassa on isäni. 

Kuva: Blogistin veli Pekka

6 comments

 1. No on kyllä ihana. Pyhävaatteet ja kaikki. Ja aurinko!

  ReplyDelete
  Replies
  1. On täytynyt katsoa sähköposti äkkiä joka aamu, mitähän kuvia on taas löytynyt ! Jotenkin tässä kuvassa on sellaista elokuva fiilistä. Itse olen heittänyt surutta negatiiveja pois joka muutossa - hienoa, että veli on nämä pistänyt talteen.

   Delete
 2. Tuo on tunnelmaltaan ihan hyvä kuva ja ennen kaikkea, Isä on siinä rento ja nauravainen. Äiti kyllä oli sanonut, että isä on oudon oloinen, eikä hän tunnista isää kuvasta.

  Kuva on otettu luultavasti 1972 tai kolme. Auto on mallia 1973, mutta niitä myytiin jo loppuvuodesta 1972.

  Veli

  ReplyDelete
 3. Huikea kuva!

  Blogissani olleeseen juttuun hääparista liittyen: Sulhanen valmistui asesepäksi. Hän on erikoistunut metsästysaseiden optiikkaan ja erityisesti äänenvaimennukseen.

  ReplyDelete
 4. Hienon erikoinen ura - se oli todella inspiroiva postaus.
  Ja nämä meidän mv-kuvat - luulen, että veljen täytyy säännöstellä niitä että iloa kestää vielä pitkälle.....

  ReplyDelete