Viiniä !


Omasta kylästämme löytyy myös viinitarha - vaikkakin pieni sellainen. Ja päädyimme sinne tänään viininmaistelulle. Etuna pienelle viinitarhalle on se, että teimme maistelun omistajan kanssa ja saimme samalla pieni tietoiskun viininviljelyyn. Tilalla tehdään useampaa viiniä, mutta rypäleitä kasvatetaan vain muscadine viiniin. Karoliinan kuuma ja kostea ilma ei ole suotuisa juuri muiden rypälelaatujen kasvattamiseen. Viiniköynnökset yleisesti ottaen pitävät ilmastosta, jossa päivällä on mukavan lämmin ja illalla/yöllä tulee kylmempää - valitettavasti Karoliinassa lämpötilat eivät juuri laske yöllä kesäaikaan.
Tämä viinitarha valmistaa myös viiniä toisten kasvattamista rypäleistä, joten meillä riitti maistettavaa muscadinen lisäksi - se oli hyvä, koska muscadine on makea jälkiruokatapainen viini. Meitä taisi eniten miellyttää riesling viini.

Tämä viinitarha on ensimmäisen sukupolven viinitarha. Viininviljely ja reseptien muokkaus voivat kestää kauan ja menestyneimmät viinitarhat ovat olleet saman perheen omistuksessa vuosien ajan.
Viininmaistelu maksoi 5 dollaria per nenä ja sillä sai maistella viittä eri viiniä. Tilalla myös myydään viiniä ja yksi pullo lähti meidänkin mukaan. Viinipullo maksoi himpun enemmän, kuin mitä kuluttaisit ruokakaupassa viiniin, mutta oli ihan ok tukea paikallista yrittäjää.

Muscadine rypäleet kerätään syyskuussa. Jos muistan, niin voimme käydä silloin uudestaan.Cloer Family Vineyard

2 comments

  1. Viiniviljelmät ovat niin kauniin näköisiä :) Minäkin tukisin mielelläni paikallista yrittäjää, mutta marjaviinien valmistaja lopetti homman kannattamattomana :(

    ReplyDelete
  2. Vaikka viineistä tykkäänkin, juuri tuonne meneminen ja omistajan kanssa jutteleminen olivat se jokin. Yritin selittää hänelle marjoista tehtävää viiniäkin, vaikka taisi hän jo tietääkin, että ei Suomi ole varsinainen viinimaa. Olivat yrittäneet kasvattaa muitakin rypälelaatuja aiemmin ennen kuin antoivat perääsi, että taitaa olla vain muscadine, joka täällä menestyy. Ja parasta tietysti, että tämä paikka oli vain vartin automatkan päässä - emme vain olleet sinne ennen eksyneet.

    ReplyDelete