Kesäkuun kuulumisia


Pohjois-Karoliinassa on ollut viileämpää ja sateista. Lämpötila on oikeastaan minulle ihan sopiva (20C-25C). Muiden mielestä täällä on siis aivan huono kesän alku.

Nurmikko ja rikkaruohot kasvavat kaikesta huolimatta. Yksi varoitus on jo saatu asuntoalueen nurmikko-poliisilta. Kohta on onneksi niin kuuma, että nurmikko ei kasva. Minä kun menetän yöuneni noista varoituksista.

Ensimmäinen golfkilpailu on takana ja scramble joukkueemme eteni  seuraavan tason kilpailuun. Pieni sivuseikka lienee se, että olimme ainut joukkue kisoissa....Opin myös nopeasti sen, että monta sähköpostia tuli luettua ennen kisaa, näissä käsiteltiin paidan väriä, lippalakki vaiko pelkkä lippa - ja itse kilpailussa huomasin, että osa joukkueesta oli jopa maalannut kyntensä teemavärillä.  Alueellisella tasolla meillä on myös kilpailijoita, joten on ehkä hyvä sopia strategiasta. Muustakin kun vaatteisiin liittyvästä....

Äänikirjana on kulkenut mukana Marie Kondon kirja, miten päästä eroon ylimääräisestä tavarasta eli The life-changing magic of tidying up eli suomalaisena versiona Siivouksen elämänmullistava taika. Onneksi kirjassa nimenomaan sanotaan, että kirja pitää kuunnella loppuun ennenkin voi aloittaa siivouksen. Tämä Laukku-Leena on nukkunut enemmän öitä poissa kotoa kuin kotona viime aikoina, eikä se siivous aina maistu sinä ainoana kotipäivänä.
Marie Kondon kirjaa on lukenut myös Eeva Kolu.

Pysähdyin kahville loppuviikosta Katan kanssa. Nämä blogiyhteydet ovat ihmeellisiä - sitä niinkuin on tuntevinaan toisen vaikka ei ole koskaan tavattu - mutta Kata oli juuri mitä ajattelinkin. Taisi olla tämän kahvihetken ansiota, että muutama työjuttu, jotka olivat ihan solmussa - ei ne sitten enää niin vaikeita olleetkaan. Välillä pitäisi tuo työ-moodi saada pois päältä.

Huomenna huilataan, sunnuntaina pelataan golfia ja maanantaina lähdetään taas reissuun.

6 comments

 1. Pitäisi ehkä tutustua tuohon kirjaan, kun olen ajatellut nyt kesän aikana pyrkiä kaikesta ylimääräisestä rojusta eroon. Saa nähdä, miten homman kanssa käy!

  Golfia en ole koskaan pelannut, mutta peli vie varmasti mennessään, kun siihen pääsee sisälle.

  ReplyDelete
 2. Satu, kirjasta on monenlaista kommenttia - mutta ideana mielestäni hyvä pyrkiä vähän minimalistisempaan suuntaan. Kirjassa muuten suositellaan kerta siivousta eikä mitään sellaista pikkuhiljaa hyvää tulee -juttua. Odottelen, että tulee kalenteriin kunnon kolo tätä varten. :)

  ReplyDelete
 3. Heh laitoin tuon kirjan jokin aika sitten varaukseen kirjastosta ja olin sijalla 257.. En oo kaynyt katsomassa milla sijalla oon nyt, mutta taitaa menna hetki ennen kuin saan sen :D Koetko, etta kirjasta on ollut hyotya?

  ReplyDelete
 4. Kirja on epä-amerikkalainen ja sinällään voi sopia paremmin suomalaiselle. Täällä paikallinen ammatti-organizer arvosteli kirjaa siihen malliin, että Japanissa ei taida olla tarpeeksi säilytystilaa, kun kirja on niin suosittu....omasta mielestäni kirjasta löytyi ihan hyviä juttujakin - ja niistä voisin itse ottaa opiksi. Esimerkkinä vaikka vaatteet ja niiden karsiminen sen perusteella, mitä käyttää ja mistä tykkää. Kuulostaa aika itsestäänselvältä ? Jos joku ärsytti oli se, että tarpeettomat tavarat laitettiin roskiin (tai sitten oma kuullunymmärtäminen ei ollut kohdallaan). Itse olisin odottanut jotain kierrätys kommenttia.
  Kirja komentaa siivoamaan yhdellä kertaa kunnolla eikä mitään 'heitä pois viisi tavaraa päivässä' tyylillä. Ja ehdottomasti kiellettiin säilyttämästä tavaroita vanhempien luona (!)....
  Ja että on raja siinä, kuinka paljon tarvitsee ns, kotivaatteita. Tämä on ainakin se oma ongelma - no voi tätä vielä kotona pitää..:)

  ReplyDelete
 5. Minakin olen lukenut tuon kirjan ja aloittanut pikkuhiljaa huushollin lapikaymista. Lastenhuoneet kasittelyssa. Siella ei voi ihan tuolla tunnepohjalla menna mista kirjassa puhutaan mutta paljon on tavaraa siirtynyt joko kiertoon muille ja hyvantekevaisyyteen ja ihan roskiinkin niita mita ei voi eteenpain pistaa. Mielenkiintoinen tuttavuus todellakin.
  Teidan kesanalku kuulostaa lampotiloiltaan oikein mukavalta. Meilla on pyorinyt nyt 25-32C asteessa ja nyt viikonloppuna on ollut aikasen kosteeta. Alkuviikosta pitaisi olla ainakin yksi viilea paiva. Sita odotellessa. :)

  ReplyDelete
 6. Minun tarvitsisi päästä tuon kirjan kanssa - tuumasta toimeen ! Talollekin pitäisi puhua, mutta tämä on vuokratalo, niin sekin on vähän erilaista ! Lämpötilat kääntyivät täälläkin jo aikaiseen nousuun ja tänään pitäisi mennä 100 F rikki.

  ReplyDelete