Auringonottoa lääkärin määräyksestäOlen viime vuoden alussa kirjoittanut jo tästä  Jordan järvestä - tämä on siis iso tekojärvi, jota olin luullut luonnonjärveksi aika kauan. Teimme pikaisen retken järven padolle - ei voi valittaa säästä, lämpötilat kipusivat meille jo 72 F (22C). Tämä taisi kuitenkin olla vain yksittäinen lämmin päivä, koska ensi viikoksi on luvattu paljon viileämpää ilmaa.

Aurinkoa tässä tarvitaankin, lääkärin mukaan D vitamiiniarvoni ovat liian alhaiset. Taidan jättää nämä lääketieteen jutut ammattilaisille - itse olin ottanut magnesium tabletteja, kun uskoin niiden helpottavan jalkakramppejani, mutta lääkärin testien mukaan magnesium arvoissa ei ole mitään vikaa. Ja yhdessä päädyimme siihen, että ehkä sitä D:tä kannattaa ottaa purkista. Toinen vaihtoehto olisi  paljastaa kädet ja jalat 15 minuutiksi päivittäin auringolle (ilman aurinkosuojaa) ja levittää aurinkosuoja vasta sen jälkeen. Koska pimeä tulee täälläkin aika aikaisin, auringonotto ei nyt ole mahdollista töiden jälkeen ja tietty siinäkin on omat riskinsä.

Tämä Jordan järven padon vierailualue on taas sarjassa ilmaisia juttuja - sieltä löytyy piknik-pöytiä ja grillejä. Ja tietysti, jos omistaa veneen, niillekin löytyy ihan omat laskuramppinsa.
Jordan järven pato ja vierailukeskus löytyvät Tie 1:ltä etelään, Moncuren pikkukylän kohdalta  -
opastus täältä.
Padon mekaniikka oli tiukasti vartioitu, ja aidassa oli asianmukaiset varoitukset, US Goverment property. Pääsimme varmasti jo muutamaan kuvaan ihan vain siellä vierailemalla ja kuvien ottamisella. Tekojärvi toimittaa juomaveden useamman kaupungin asukkaille.

7 comments

 1. Upea järvi - olkoonkin tekojärvi;)
  Ja D-vitamiinilisää aloin minäkin ottamaan - tosin otan sitä magnesiumiakin noihin jalkaramppeihin aina silloin tällöin - suihkeena. Tehoaa heti, mutta kutittaa jaloissa. Mutta parempi pieni kutina kuin ne krampit!
  Iloa viikkoosi siellä kaukana!

  ReplyDelete
 2. Kiitos Lady kommentista. Niinhän se on, että vaikka kuinka tuntee itsensä nuoreksi, niin kaikenlaista pientä tulee....onneksi itselle sattui erittäin järkevän tuntuinen lääkäri, niin on helpompi uskoa näitä neuvoja ! En sentään kertonut, että olen ottanut myös sinappia noihin jalkakramppeihin - siis sisäisesti.
  Mutta auringonpaisteesta nautittiin tänään - ei se kevät vielä täällä ole - mutta yksi aurinkoinen päivä piristää kummasti. :)

  ReplyDelete
 3. Ei sillä auringolla niin huono vaikutus aina ole. Terveiset aurinkoisesta , mutta erittäin kylmästä Shanghaista! Saimme nauttia lauantaina kevään lämmöstä, nyt paluu arkeen:)

  ReplyDelete
 4. Kiitos kommentista Sari - täällä aurinko vaihtuu myös epävakaaseen ilmaan, ensi viikonlopun lämpötilat ovat 15 astetta vähemmän kuin eilen ainakin ennustuksen mukaan. Hyvää viikkoa myös sinne kauas !

  ReplyDelete
 5. Ui vitsi miten ihanan näköinen sää!

  Mä olen miettinyt noita D-vitamiineja. Luulen, että täällä pilvien keskellä sille saattaisikin olla tarvetta, mutta olen yrittänyt korvata sen syömällä kalaa. Ei vaan taida riittää.

  ReplyDelete
 6. Viikonlopun ilmat olivat ihanat - oikeastaan voisin tykätä tuosta vuoden ympäri !
  Minulle annettiin 90 päivää yrittää saada loputkin arvot kohdalleen - tosin tuossa D:ssä voi mennä puolikin vuotta ennenkuin mitään tulosta näkyy. Noissa muissa arvoissa tietysti perimällä on osuutensa, mutta katsotaan mitä tässä saan aikaiseksi....:)

  ReplyDelete
 7. Haastoin sinut osallistumaan ReilutBlogit-kampanjaan hyvän asian puolesta! http://californiarocksandrolls.blogspot.com/2015/02/reilutblogit-kampanja.html

  ReplyDelete