Ruokaremontti


Helsingin Sanomien reseptia  mukaellen....

Herra A yllätti minut kunnolla pari viikkoa sitten pyytämällä, jos söisimme enemmän vihanneksia ja vähemmän lihaa. Sitä luulee tuntevansa toisen, joten tämä oli aika uutinen. Kesällä vielä enemmän luulin, että ihanne ruokavalio koostui erinäisestä grillatusta lihasta - vielä parempi minulle - jos ei tarvitse kuumentaa keittiötä.....mutta enemmän vihanneksia ?
Sen verran olen oppinut, että tälläisen tilanteen edessä kannattaa ryhtyä heti toimiin - olin itsekin kaivannut vähän terveellisempää ruokaa ja nyt ei olisi mitään esteitä.

Viikon aikana on syöty mustapapu pihvejä, salaattia, riisiä - hiukan kanaa, mutta pidetty punaisen lihan suhteen taukoa. Ruokakaupan laskussa näkyy heti, kun liha jää ostamatta - kassi on täynnä tuoreita vihanneksia ja lasku on puolittunut. Reseptien miettimisessä menee enemmän aikaa ja täytyy tunnustaa, että jos reseptissä on enemmän kuin 5-6 ainesta, koen sen aika ahdistavana....

Mielipiteemme hieman jakautuivat tuon kuvassa näkyvän salaatin suhteen - mietoa ja hyvää - jos ei tykkää avokadosta, niin sitten ei ehkä niin napakymppi.
Mustapapu pihvejä tein sekä itse että ostin valmiita ja molemmat olivat syötäviä - tosin itsetehdyt olivat parempia.

Nyt jään vain toiveikkaana odottamaan, että Herra A pyytäisi kalaruokaa .......

7 comments

 1. Kuulostaa hyvältä tuo ruokaremonttinne! Meillä kasvikset ovat aina kuuluneet kyllä ruokavalioon, mutta varsinaisia kasvispäiviä ei ollut Suomessa juuri koskaan, vaan aina kasvisten kera oli lihaa, kanaa tai kalaa. Täällä sen sijaan on välistä tullut (joko omasta tahdosta tai pakon edestä) vietettyä myös niitä kasvispäiviä, ja ihan mukavalta vaihtelulta ja kevennykseltä ne tuntuvat.

  ReplyDelete
 2. Kärsivällisyyttä matkaan! Itselläni tyssää usein siihen, ettei mielikuvitus riitä, eikä sitten heti löydä nettiviidakosta juuri sitä ohjetta, jonka joskus mukamas pisti muistiin. Tiedän, että herkkuja on Pinterestit ja reseptisivustot täynnä, mutta pää surisee tyhjyyttään. Mutta sinnehän ne muistuis mieleen, jos useammin tekisi. Hyvännäköinen salaatti! T. Avocadofriikki.

  ReplyDelete
 3. Kiitos kommenteista - on se outoa, kun pyorii ruokakaupassa ja tutkii ihan erilaisia aineksia...tanaan piti miettia mika se linssi onkaan englanniksi ? :)

  ReplyDelete
 4. Hienoa! Meilla kanssa yritan koko ajan miettia ruokia, joissa olisi mahdollisimman paljon kasviksia. Kesalla on ihana grillata niita (meidan vakio on pilkotut paprikat, herkkusienet ja kesakurpitsat sekoitettuna kasvisoljyssa ja maustettuna vain suolalla ja pippurilla ja sitten grilliin). Talvella pataruokiin saa mukavasti lisattya vaikka mita kasviksia ja papuja ja linsseja ja vahentaa lihan maaraa. Tsemppia vaan!

  ReplyDelete
 5. Avokado! Miten monta kuuta onkaan siitä kun söin avokadoa viimeksi. Tästä inspiraatiota. Pistäpä päivitystä jossain vaiheessa, mitä on tullut tämän jälkeen kokeiltua. :) Nykyään tulee syötyä töissä suurin osa aterioista, ja joka kerta kun valitsen kasvisvaihtoehdon, joku kysyy, olenko kasvissyöjä. Niin syvään on (valitettavasti) juurtunut ajatus, että ateriassa kuuluu olla lihaa.

  P.S. uusimpaan postaukseesi, NPR se on minunkin päiväni pelastaja. :)

  ReplyDelete
 6. Laitan juttua jossain vaiheessa, miten ruokahommat edistyvät - punaisen lihan syöminen on nyt jäänyt eikä oikeastaan tee edes mieli....mutta ei olla kyllä muuttumassa kasvissyöjiksikään.....
  Olen myös todennut, että kyllä kasvisruoastakin saa tarpeeksi kaloreita eli paino ei juuri ole minnekään muuttunut.

  ReplyDelete