Mikä se on se ulkosuomalainen ?


Tämä on blogin 300. kirjoitus. Tuo edellinen numero 299 oli aika ahdistava - tuntui, että sen seuraavan postauksen täytyy olla joku tosi hyvä tai erikoinen - vai pitäisikö olla arvonta ?
Mutta sitten päätin, että kunhan saan tämän tehtyä, niin sitten kestää taas vähän aikaa seuraavaan tasanumeroon.

Aihe ei ole mitenkään kovin alkuperäinen ja sitä on käsitelty aiemmin blogeissa, mutta tuore Hesarin kirjoitus sai taas miettimään asiaa.

Ulkosuomalaisena Amerikassa en tykkää, jos amerikkalainen arvostelee Suomea (eikä tiedä mistä puhuu)
Suomalaisena Amerikassa en tykkää, jos suomalainen arvostelee Amerikkaa (eikä tiedä ihan kaikkea mistä puhuu).
(Tietysti itse saan arvostella, mitä tykkään)
Suvaitsevuutta - kiitos !
Nuff said - kuten ystäväni Bob sanoisi.


Cedar Grove Battlefield VA

Hesarin kirjoitus

4 comments

 1. Samaa aihetta liipaten kirjoitin minäkin taannoin postauksen. Että miten ärsyttää, kun joku tulee mulle kertomaan, millaista Koreassa on. Ja sehän on tietysti väärässä. Ja minä oikeassa, tottakai :D

  Suomalainen terveydenhuolto on saanut ainakin täkäläisten keskuudessa paljon julkisuutta maailman parhaana systeeminä; työkaverit ihmettelivät, miksi kummassa mies menee täällä silmien laser-leikkaukseen, "eikö se olisi helpompaa Suomessa, siellähän on maailman paras terveydenhuolto?) johon sitten totesimme, että voi olla, mutta leikkaus on täällä kolme kertaa halvempi ja huomattavasti helpommin varattavissa, että siksi.. :D Korealaiset vissiin luulivat, että Suomessa yksityiset lääkärit tekevät laserleikkauksetkin ilmaiseksi! :D

  ReplyDelete
 2. Jeps, arvosteleminen ilman etta tietaa asioista on niin arsyttavaa on sitten miten pain vain. Tai se etta joku takalainen rupeaa selittamaan kuinka joku asia meilla suomessa on eika suostu kuuntelemaan kun yritan selittaa etta ei asia nyt ihan noin ole. ARGH! Saa karvat nousemaan niskassa pystyyn kiukusta!

  ReplyDelete
 3. Mistähän se kertoo, että olen halunnut kommentoida tähän jotain jo pari päivää, mutten vieläkään tiedä mitä kommentoisin! Mietin vaan, että se kertoo varmaan jotain vaiheesta, jossa itse juuri nyt elän.
  Sen kuitenkin laitan, että suivaitseminenkin sisältää hippusen negatiivisuutta: suvaitsen Amerikkaa, mutta sydän on Suomessa. Suvaitsevaisuuskaan ei siten oikein aina riitä. Hankalia nämä sanat!

  ReplyDelete
 4. Kiitos kommenteista. Kai sitä joskus voisi olla hiljaakin, mutta en sitten tykännyt siitä Hesarin kirjoituksen sävystä....mistä se ihminen muka tietää, mitä on asua täällä ja sitten 'täälläkin' tarkoittaa niin montaa eri asiaa.
  Tässä kaksi lisäjuttua sitten siitä, että minunkin täytyy enemmän opetella tuota laajakatseisuutta ? Työkaverini (amerikkalainen) oli joku vuosi sitten menossa Suomeen työmatkalle ja ei olisi millään halunnut mennä ja reissun jälkeen totesi, että jos ei sitten joutuisi ikinä toista kertaa. Kun siellä ei ole oikein mitään kunnon syötävää. Että silleen. Itselle tulee vesi suuhun jo pelkästään karjalanpiirakoiden kuvista, mutta niin se on, että ei ne oo kaikkien juttu. Toinen amerikkalainen tuttuni menee työmatkalle Saksaan, ja joutuu pakkaamaan Mountain Dew limsaa matkalaukkuun, kun ei Saksassa ole kunnon limsaa. Ja tämä on ihan aikuinen mies, mutta ilmeisen riippuvainen suosikkilimusta ! Meitä on moneksi ja yritän olla niin 'open mind' kuin mahdollista .....:)

  ReplyDelete