Uutiskynnys ylitetty


Minulle tulee helposti tauko kirjoittamiseen, kun ei ole mitään merkittävää kirjoitettavaa. Säästä voisi nyt tietysti aina jotain sanoa ja vaikka siitä, kuinka paljon Kentuckyssä on hevosaitaa....sunnuntain lehdessä oli kirjoitus, joka sai minutkin miettimään olenko ollut liian vaativa ja ankara itselleni ?

Amerikassa on tutkittu, onko siinä kenkien poisottamisessa sisälle tullessa sittenkin järkeä. Jopa EPA - siis korkein mahdollinen valtion ympäristösuojelun viranomainen on julkaissut asiasta tutkimuksen. Siis kyllä, jos kengät jätetään eteiseen,  niin sisälle kulkeutuu 60% vähemmän lyijytomua. Tämä on yleensä niitä ensimmäisiä asioita, joita suomalaiset Amerikassa huomaavat - kenkiä ei yleensä oteta pois jalasta sisällä (paitsi suomalaisten huushollissa).

Huomattakoon, että ei tämä sentään ollut etusivun uutinen - mutta ilmeisesti joku tämänkin oli arvioinut painomusteen arvoiseksi. 

Ollaan me suomalaiset sitten viisaita !

4 comments

 1. Jeps, kylla me ollaan! :) Kiitoksia linkista, laitoinkin sen heti miehelle eteepain ;)

  ReplyDelete
 2. No Suomalaiselle se on itsestaan selvyys etta kengat otetaan pois kun sisalle tullaan. Mina otan kengat pois kun menen toisen ihmisen kotiin. Vaikka sanotaankin siina vaiheessa etta pida ihmeessa kengat jalassa. En pida. :) Pikaisena selityksena yleensa annan ettei Suomesessa kenkia pideta sisalla. Nyt mina mietin sita etta joudun jonkinalaisia sisakenkia pitamaan kunhan saan taman koiven kuntoon ettei vaiva heti uusiutuisi. Tuntuu ilman kokeilemattakin todella oudolta etta sisalla joutusi pitamaa kenkia. Mitenkohan meikalaisen kay?

  ReplyDelete
 3. Joskus ajattelin, että amerikkalaiset ovat arkoja paljastamaan sukkiaan....jos ottaa kengät pois on hyvä, jos ei varvas pilkota rikkinäisestä sukasta.....:)
  Itselle tämä on joskus paljastunut lentokentällä - onko pienempi paha mennä paljasjaloin läpi metallinpaljastimesta vai reikäisissä sukissa.....voi näitä suuria murheita !

  ReplyDelete