USS North Carolina

Joulun päätteeksi teimme pikavisiitin rannikolle ja pääkohteena oli USS North Carolina - eläkkeelle jäänyt taistelulaiva, joka on pysyvästi ankkuroitu Wilmingtoniin. Laiva on avoinna vierailijoille joka päivä ja meille onneksi sattui kaunis aurinkoinen sää. Pääsymaksu laivalle on 12 dollaria aikuiselta, mutta saa sillä rahalla sitten kulkea laivaa ihan rauhassa. 
Kaikenkaikkiaan laivastolla on ollut neljä alusta nimeltä USS North Carolina - tämä on kolmas niistä ja  oli aktiivisessa sodan käynnissä toisen maailmansodan aikana Tyynen meren alueella (1942-1945).
Kansanliikkeen ansiosta alus päätyi Pohjois-Karoliinaan ja avattiin yleisölle 1961.
USS North Carolina tänään on muuten sukellusvene.

Lisää laivan historiasta loytyy mm. täältä  (linkki)
Emme nähneet laivalla kummituksia, mutta asiasta löytyy monia tarinoita.

Kello kannella on USS North Carolina No. 2:sta
Ilmatorjuntaa


Tykkien ohjausta
Huomaa pehmuste kulkuaukon ylareunassa....


Keittiossa
Perunankuorimiskuone 


Ammusvarastoa
Ruutivarasto
Olihan siella tutunnkoinen autoklaavikin....


Ylhäällä olevat merkit näyttävät laivan suoritukset - vasemmalla ylhäällä  olevat 9 lippua tarkoittavat yhdeksää  pommitettua saarta, yksi Japanin lippu tarkoittaa upotettua laivaa ja oikealla puolella olevat 24 lippua tarkoittavat pudotettuja lentokoneita.

Ja Kate Winslet imitointi loppuun !


2 comments

  1. Vähän samanlainen kuin meidän lähellä oleva korealaisten vastaava... Paitsi että meidän laivassa on oikeasti siellä keulassa sellainen DiCaprio-Winslet -pahvinukke, jonka naaman kohdalle voit asemoida oman pärstän ja leikkiä sitä Titanicia :D

    ReplyDelete
  2. Tuolla oli sisällä pahviukkoja mallina, miten tykkejä ladattiin....otin tämän kierroksen kuntoiluna, en edes muista kuinka monet raput kiivettiin ! Nuo pehmusteet kaikissa aukoissa hymyilittivät, kaipa niihin oli muutama turisti lyönyt päänsä.

    ReplyDelete