Vohvelintekoa harjoittelemassa ja vähän Helsingin Sanomistakin....


Helsingin Sanomissa blogia pitava Eeva Kolu   kirjoitti viime viikolla vohveleiden teosta. Hän oli onnistunut muokkaamaan alunperin amerikkalaista ohjetta vielä paremmaksi ja Eevan innostamana kävimme investoimassa vohvelirautaan. Aineiden ostaminen kävi luultua vaikeammaksi - kahden puhelimen avulla yritimme selvittää, mitä ne spelttijauhot sitten olivatkaan ja koska emme päässeet yhteisymmärrykseen jauhoista, päädyimme tekemään vohveleita alkupäisen ohjeen mukaan - Amerikkalainen vohveli ohje.
Olemme selvästi noviiseja tässä touhussa ja kahden hengen taloudessa voi vohveleita tehdä rajoitetusti. Kuvassa vohveli nro 2 - maistui ihan hyvältä - tosin kermavaahto pursotettiin pullosta.
Nettiä tutkimalla näitä reseptejä on vaikka millä mitalla ja sopivana annoksena ja hyvillä lisukkeilla ovat varmasti kaikki hyviä.
Olimme edellisen muuton yhteydessä karsineet näitä kodinkoneita, ja muutama harvemmin käytetty pääsi uusiin koteihin. Tuskin vohvelirautaa ihan edes joka viikko tulee käytettyä, mutta raudat ovat varsin edullisia ja kokeiluna ihan OK.

Olin seurannut Eevan blogia Helsingin Sanomista ja pari kuukautta sitten olin loukkaantunut heidän yrityksistään rajoittaa lukuinnostustani. Tämä kuullostaa tietysti ihan oudolta, mutta sitä vaan tykkää, että minun pitäisi saada lukea Hesaria ilmaiseksi silloin kun haluan. Olihan meillä Suomessa 10 vuotta Hesarin tilaus ! Tämä uusi systeemi, että saa lukea ilmaiseksi vain 5 artikkelia sai verenpaineeni nousemaan. Vastineeksi tarjottiin sähköistä versiota kuukausimaksulla ja viime vuoden loppupuolella ei iPAD versiota ollut olemassa. Loppujen lopuksi suostuin kuukausihintaan, jolla pääsen lukemaan lehteä - tähän mennessä olen katsonut ehkä 4-5 aamuna lehteä pikaisesti aamulla. Sähköinen versio ei ole ollut kovin hyvä mielestäni ja vaatii kirjautumisen joka kerta erikseen. Nyt ihan viimeaikoina on IPAD versio saatavilla, mutta sitä ei saa, jos on tilannut sähköisen lehden - tietysti sen version saa ostaa lisähintaan. No Hello - rajansa on minunkin lehden luvulla. 

Alla vielä punajuuriresepti kuva, punajuuria on uunissa paahdettu, lisätty hieman öljyä ja valkosipulin kynsi + vähän balsamico etikkaa ja sitten murennetaan vuohenjuustoa päälle. Tykkään tästä makuyhdistelmästä. 
0 comments