LauantainaTyö, työ....tuttu sana. Tämä oli sanonta, jota anoppini käytti useasti jäätyään eläkkeelle. Hän oli uranainen, joka nautti myös eläkevuosistaan eikä ainakaan sanonut kaipaavansa takaisin töihin.

Täällä työhön kulutetaan paljon tunteja. Suomen vuosista on jo niin monta vuotta, että en voi verrata nykyiseen tilanteeseen Suomessa. Olen vihdoinkin oppinut, että lauantaina ei yleensä tehdä töitä ja aika on myös tehdä asioita kotona. Tänään on tehty iso piparitaikina ja hankittu lisää joulukorttimateriaalia ja sitten on laitettu pyykkiä pois. Mikähän siinä on, että pyykin poislaittaminen on yksi niistä ei-kivoista asioista ? Kone pesee ja toinen kuivaa, mutta jonkun pitäisi laittaa vaatteet kaappeihin ja silittää, tänään ratkaisin asian katselemalla samalla You Tubesta Craig Fergusonin iltaohjelmaa Suomesta. 

Verrattuna piparintekoon pari viikkoa sitten, nyt sitten punnittiin kaikki aineet tarkasti uudella vaa'alla. En onnistunut käyttämään taikinaan kaikkia ohjeen mukaisia jauhoja. Nyt taikina on jääkaapissa ja huomenna otetaan sitten uusi kaulin käyttöön.

Kuvan joulukuusen koriste on lahja veljentyttäreltä, tehty vanhasta leivosvuoasta ja lusikasta. Olikohan teksti ihan tarkoituksella valittu tädille ?


0 comments