Kiulu / Finnish wooden pail


Tämä Lapin pappan kiulu on kulkenut mukana maailmalla jo monta vuotta. Lapin pappan syntymäpäivä oli 28.7. - harmittavasti en ole säilyttänyt kiulun tekovuotta missään. Muistelin, että pohjassa olisi ollut vuosiluku, mutta olin innoissani maalannut myös pohjassa olleet mahdolliset kirjoitukset piiloon. Epäilen, että kiulu on ainakin 40 vuotta vanha. Muistan pappan kertomukset jostain toisesta kiulunsaajasta, joka oli laittanut kiuluun kaljaa ja sitten kiulu oli saunassa hajonnut. En muista oliko pappa tämän sitten vielä takuuna korjannut ? Miksi kiulustani tuli valkoinen ? Olin säilyttänyt siinä joskus tusseja ja muita kyniä, jotka sitten värjäsivät kiulun rumasti. En tiedä mitä pappa tästä valkoisesta kiulusta sanoisi, mutta voisi vähän ihmetellä, minne kiulu on matkannut ?

This wooden pail was made by my gran father like 40+ years ago. It has traveled with me thru many moves and homes. Last year I painted it white - mainly to cover stains from pens. I must have painted over the year in the bottom - so now I'm guessing how old it is.
Last Saturday would have been his birthday.

3 comments

 1. Tosi kiva suomalainen tuulahdus sisustukseen. :)

  ReplyDelete
 2. Niinpäs on! Meillä on myös käynyt kerran kiinteistönvälittäjä, joka ihmetteli miksi meillä on 'matto' seinällä ? :)

  ReplyDelete
 3. Minäkin pidin siinä tusseja ja nyt kun se varaston siivouksen yhteydessä löytyi taas... se hmm.. oli päässyt melko värikkääseen ja rivoon kuntoon

  Pitänee maalata se pieteetillä.

  Minun kiulustani on yksi side katkennut, mutta vannon, että en ole sitä saunaan vienyt kaljalastissa. Pappan poika voisi osata korjata sen siteen. Kolmas polvi on ainakin minun kohdallani ihan kädetön.

  Pappan tekemä vänkkyräinen kahden istuttava tuoli on vielä vähän hahmossaan. Olen pitänyt sitä sisällä. Pappan vanha Jaguar - mopedi on taas siirtynyt ammattikoulun talonmiehen omistukseen. Hän lupasi sitä entisöidä ja antaa sitten myös minun koettaa ajaa, jos se valmistuu...

  Veli

  ReplyDelete