Runebergin Päivä / Day for Mr RunebergTälle päivälle varmasti löytyisi muitakin aiheita, mutta sopivan neutraali taitaa olla Runebergiin viittaava otsikko. Ehkä vähäisin meriitti hänelle kuuluu sanonnasta - puhuu kuin ruuneperi...mutta täytyy sen varmasti todistaa jotain puhelahjakkuudesta. Se on sellainen merkillinen kulttuuriero, että Suomessa varsinkin työasioissa minua pidetään amerikkalaistuneena ja  puheliaana - ehkä joskus liikaakin. Amerikassa minua taas pidetään aika hiljaisena suomalaisena tapauksena.
Suomalaiseen työkulttuurin on mielestäni aina kuulunut hyvin ajoitettu hiljaisuus - ja se sitten muita kulttuureja harmittaa. Tämä hiljaisuuden ja katkojen käyttäminen neuvottelutaktiikkana voisi olla vaikka suomalainen vientivaltti. Suomalaisille hiljainen hetki kokouksessa ei ole ollenkaan painostava ja hankala, mutta muunmaalaisia se voi huolestuttaa kovasti....miksi ne ovat hiljaa ?
Ehkä tämä ajatus on pitkälle vietyä Runebergista, mutta isänmaallinen ajatus tavallaan.
Maamme laulu herkistää aina - vaikka olisi kaukana kotimaasta.
Tortuista en ole kovasti pitänyt, tosin kyllä sellaisen voisi tänään syödäkin.

Kuvat yllä ovat Jeppen kävelymatkalta tänä aamuna. Epätavallisen lämmin sää Karoliinassa on jopa juksauttanut narsisseja.

Today is Johan Ludvig Runeberg's Day - national Poet of Finland - however he wrote in Swedish.
One of his poem became Finnish  National Anthem (Maamme).
It is also a tradition to eat Runeberg's torte on February 5th - this is a pastry - used to be available only this time of year  - flavored with almonds and rum.
Typically only one of these is enough.

Jeppe found some early spring flowers this morning. Recent warm weather has confused the flowers too.

0 comments