Kanoja vai ei ? / Chicken laws

Lauantain lehdessä on yleensä niukasti uutisia ja tämä lauantai ei taaskaan pettänyt odotuksia. Kuten huomaatte kaipaan vielä suunnattomasti Bostonin päivälehteä, se on paksu, täynnä uutisia ja joskus myös eurooppalaista asiaa esitettynä amerikkalaiselta kantilta.
Pikku hiljaa olen tottunut uuden paikkakunnan lehteen, hiukan nuristen mutta lehti tulee jokatapauksessa. Muuten kenellekään tutuistani ei tule lehti kotiin - asioita seurataan netistä ja suurinta osaa ei taida uutiset edes kiinnostaa.

Caryn kaupunki pohtii tällä hetkellä suurta ongelmaa, saavatko ihmiset ottaa kanoja omakotitaloihin. Ongelma lienee siinä, onko kana lemmikki vai hyötyeläin - lemmikit ovat sallittuja, mutta hyötyeläinten pidoissa on omat sääntönsä.
NH:ssä asuessamme eräällä naapurillamme oli kanoja ja jopa kukko. Jälkimmäinen oli aikaisin aamulla hereillä, kuten luonnolleen sopii. Mitään häiriötä ei niistä ollut meille, tosin tontin koolla on merkitystä.
Tämä kanojen pito on yksi esimerkki, kuinka tavalliset amerikkalaiset haluavat olla lähempänä ruokaketjun alkua. Jo kaksi tai kolme kanaa pitää pienen perheen munissa ja kai siitä tulee myös lannoitetta kukkapenkkiin. NH:ssä kanatarhaan tuli asentaa lämpölamppu talveksi, mutta täällä ne varmaan tarkenevat ihan itsekseen.

Tämä 'kana-liike' on varsin aktiivinen tässä maassa ja jokainen kaupunki saa itse määrätä omat säädöksensä. Suurin osaa kieltää kukkojen pidon, tontin koon pitää olla tietyn suuruinen ja tarha tarpeeksi kaukana talosta.

No me emme ole aikeissa ottaa kanoja. Harri ei juuri syö munia ja tälläiseen rivitalasumiseen ei ne oikein sovi.

Toinen päivän eläinuutinen on se, että UNC yliopiston pässi maskotti kuoli torstaina 8 vuoden iässä. Tämä pässi esiintyi urheilutapahtumissa ja suurimmissa juhlissa sen käppyrät sarvet maalattiin siniseksi. Tämä menehtynyt pässi oli jo 18. viranhoitaja ja numero 19 on jo aloittanut työnsä.

Että sellaisia uutisia täällä meillä päin.


Two news In News and Observer caught my eye.
Town of Cary is trying to decide whether you can keep chickens in your home. General census is definitely against roosters but jury is out on chickens. Back in NH, one of our neighbor had chickens and rooster. No need for alarm if you needed to get up at 6 am.
Also, UNC mascot Rameses passed away this week. This was mascot number 18. He was 8 years old which is supposedly typical.
Not sure I like the fact that they paint his horns Carolina Blue for major games.

Saturday paper is usually thin, so I tried to find some news to share with you. :)

0 comments