Kuuma soossi


JE matkusti tänään takaisin koulukaupunkiinsa ja otti mukaansa pari kassia - illalla lähti vielä pahvilaatikko postissa. Lentoyhtiön veloittama maksu matkalaukusta, joka menee ruumaan on sen verran hintavaa että kahden päivän postipaketti kannattaa. Varsinkin jos ylimääräisilä tavaroilla ei ole niin kiire, tämä on ihan kannattava idea ainakin täällä.

En tiennyt, että JE oli pakannut käsimatkatavaroihin myös pullon 'Hot saucea' - tämä on paikallista herkkua ja varsin tulista....sitä jopa valmistetaan täällä Raleighissa. Eli tämä on tulista kastiketta, valmistetaan pippureista ja ties mistä.

Asian vitsi on se, että turvatarkastuksessa oli tarkastajatäti ottanut pullon pois JE:ltä, koska se on liian iso käsipakaasiin (raja on 3.4 oz) ja tämä pullo on 5 oz. Asiastahan voisi kiistellä, onko hot sauce itse asiassa nestettä vai ei. TSA:n ohjeiden mukaan nestettä on kaikki, jota voi kaataa, levittää, ruiskuttaa tai rutistaa ( if it pours, spreads, squeezes or sprays....it's liquid.).
Kai tarkastajatätiä oli vielä ihmetyttänyt, että joku suomalaispoika tykkää niin vahvasta tavarasta ja niin tarkastaja muutti mielensä, antoi pullon takaisin ja käski seurata määräyksiä seuraavalla kerralla.

Tunnen muutaman ihmisen, jotka ovat menettäneet joko hiuslakkapullon tai muun vastaavan kosmetiikkapullon tarkastuksessa ja ei siinä ole auttaneet mitkään puheet.

Nyt tiedämme, että täällä etelässä tarkastajilla on pehmeä paikka sydämessä, jos haluaa viedä hot saucea käsilaukussa.

1 comment

  1. Tultiin marraskuussa vaimon kanssa Wienistä pelkillä käsimatkatavaroilla. Vaimo ihmetteli kovasti minun kosmetiikka- nesteitäni tarkastuksessa.

    Siihen litran muovipussiin saa nimittäin menemään pikkupulloina melkein puolilitraa tuliaisia.

    Kohotteli vähän security kulmakarvojaan. Koko seuraava halli olikin sitten täynnä viinakauppoja. No, suomalainen mies varautuu aina katastroofiin. Mistä sitä tarkkaa muistaa, millä puolella ne liikkeet ovat.

    ReplyDelete