1 grillattu kana
1 iso purkki tomaattimurskaa
1 pienehkö sipuli
Pari desiä valko- tai punaviiniä
Laakerinlehti
Vähän peruna- tai maissijauhoa
Suolaa, mustaa pippuria
Padassa kiehautetaan voissa silputtu sipuli. Tähän voi myös lisätä herkkusieniä tai vaikka vähän valkosipulia, jos niistä tykkää. Sitten pataan tomaattimurska, laakerinlehti, viiniä ja vähän lisää nestettä, jos siltä näyttää. Pata saa porista sillä aikaa, kun kana paloitellaan. Nyt viimeistään kannattaa myös laittaa riisi kiehumaan - mieluummin jo aiemmin.
Kanan palaset pataan ja annetaan kiehua melkein kymmenen minuuttia. Tehdään suurus pienestä määrää maissi(peruna) jauhoa ja vedestä ja pikaisen kiehautuksen jälkeen tämä on valmista.
Nautitaan riisin kera ja juomaksi sitä samaa reseptissä tarvittua viiniä, jos sitä jäi jäljelle.
Resepti on peräisin anopilta - ihan varma en ole alkuperästä, mutta voi olla peräisin vaikka 80-luvulla ilmestyneestä Kasari lehdestä ?
Syömisen jälkeen voi laittaa Pata-pata musiikin soimaan ja kuluttaa muutaman kalorin....
Oi näyttääpä hyvältä!! Ja kiva resepti!
ReplyDeleteKiitos Sofia ! Yksinkertainen resepti, mutta takuuvarma. Meillä menee melkein mikä vaan, jos siinä on kanaa ja riisiä !
ReplyDelete